SAMU - Salon historiallinen museo

Tutustu museokohteisiin

Salon elektroniikkamuseo
Nokia N-Gage pelipuhelin_2003.jpgpekka.jpg

Salorankatu 5-7 (Astrum-keskus), ovi 3, 24240 Salo

Salon elektroniikkamuseo kartalla

Ohjeet turvalliselle museokäynnille alla.

ELEKTRONIIKKAMUSEON MADE IN SALO -NÄYTTELY ON AVOINNA 3.6 -31.8 KE-PE 11-17, LA-SU 11-15. NOUDATAMME MUSEOSSA VIRANOMAISTEN TURVALLISUUS- JA HYGIENIAMÄÄRÄYKSIÄ. EMME JÄRJESTÄ OPASTUKSIA, TAPAHTUMIA, TYÖPAJOJA JA MUSEON PELIPISTEET OVAT SULJETTUJA. Joka kuukauden ensimmäinen perjantai museoon on vapaa pääsy.

TERVETULOA MUSEOON!

Haluamme tehdä museokäynnistä sinulle mahdollisimman miellyttävän ja turvallisen. Tässä muutamia ohjeita, joita toivomme kaikkien vierailijoidemme noudattavan. Tervetuloa turvallisesti viihtymään kanssamme!

Pidetään etäisyyttä toisiimme

Ota tilaa itsellesi ja anna sitä toisille, kun liikut museossa. Myös me pidämme sinuun turvavälin. Rajoitamme museon asiakasmäärää tarvittaessa / Otamme museoon kerrallaan vain 30 henkilöä.

Museokortti: Näytä museokorttia kassalla kortinlukijalle tai lataa Museokortti-sovellus ja kirjaudu sen avulla itse museoon. Museon kassalta löydät QR-koodin, joka luetaan sovelluksella. Onnistuneen kirjautumisen jälkeen näytä kännykän näyttöä asiakaspalvelijalle.

Museon lattiassa on turvavälitarrat ja asiakaspalvelija ohjaa näyttelyn kiertosuunnan, pyri noudattamaan näitä.

Noudata hyvää käsihygieniaa

Tule museoon puhtain käsin. Pese kädet aina tarvittaessa tai käytä käsidesiä. Käsidesiä on sinulle tarjolla tiloissamme. Yski tai aivasta kyynärtaipeeseen.

Älä koske esineisiin. Vältä turhaa pintojen koskettelua.Myös henkilökunta noudattaa hyvää käsihygieniaa.

Tule museoon vain terveenä

Tule museoon vain, jos tunnet itsesi terveeksi. Jos olet sairas, jää kotiin, kunnes voit paremmin. Mekään emme tule töihin hengitystieoireisena.

Siistiä ja puhdasta

Kiinnitämme erityistä huomiota siivoukseen ja hygieniaan. Pyyhimme kosketeltavia pintoja kahden tunnin välein, mutta vältä turhaa pintojen koskettelua. Olemme myös poistaneet käytöstä lainattavat yleisöopastuslaitteet, videopelit sekä yleisökäytössä olleet kosketusnäytöt.

Seuraamme valtioneuvoston virallisia ohjeita.

Museossa on esillä erilaisia puhelimia, radioita, televisioita, monitoreja lisälaitteineen sekä katseltavissa tuotantovideoita ja tuttuja tv-kasvoja 1950-70 -luvuilta.

Astrum-keskus, Salorankatu 5-7, ovi 3, p. info 02-778 4896

Pääsymaksut aikuiset 4 e, eläkeläiset ja opiskelijat 3 e, alle 18 -vuotiaat vapaa pääsy. Joka kuukauden ensimmäinen perjantai ilmainen sisäänpääsy. Museossa käy museokortti. Sopimuksesta museoon voi tulla käymään muina aikoina.

KORNAEPIDEMIAN VUOKSI EMME OTA RYHMIÄ MUSEOON EMMEKÄ JÄRJESTÄ OPASTUKSIA. Opastus 40 e/ryhmä museon aukioloaikoina, ryhmämaksu 3 e/henkilö. Opastukset ja käynnit varattavissa p. (02) 778 4885, tai tiedustelut museon aukioloaikoina (02) 778 4896.

Tiedustelut
Museovierailuista
Leena Järvelä
Tutkija
p. (02) 778 4885, 044 778 4885
leena.jarvela(a)salo.fi

tai p.(02) 778 4896

Tutustu salolaiseen elektroniikkateollisuuteen - radioista älypuhelimiin

Salon kaupungin elektroniikkakokoelmiin on kerätty ja tallennettu vuodesta 1994 alkaen kotimaisen ja ulkomaisen elektroniikkateollisuuden valmistamia laitteita. Kokoelmissa on noin 10 000 esinettä ja yli 400 hyllymetriä kirjallisuus- ja arkistoaineistoa.

Kokoelmien keskeisen osan muodostavat salolaisen elektroniikkateollisuuden laitteet 1920-luvulta lähtien. Merkittävimmät esineryhmät ovat radiovastaanottimet (1920-luvulta 2000-luvulle), televisiot (1950-luvulta 2010-luvulle), puhelimet (1880-luvulta 2010-luvulle), mittalaitteet (1950-luvulta 1990-luvulle), monitorit (1970-luvulta 2000-luvulle). Kirjallisuus- ja arkistomateriaali käsittää muun muassa huolto-ohjeita, kytkentäkaavioita, tuote-esitteitä, laite- ja tuotantovalokuvia, -videoita, -dioja, mainosmateriaalia, puhelin-, radio-, televisio- ja atk-alan kirjoja sekä elektroniikka-alan lehtiä.

Kokoelmat karttuvat ostamalla ja lahjoituksina. Suurimmat kokonaisuudet ovat vuonna 1999 ostettu Mellilän radio- ja puhelinmuseon kokoelma sekä vuosina 2000-2001 Nokia Display Productsilta saadut lahjoitukset.

Voit tutustua kokoelmiin myös sähköisesti! Elias-verkkonäyttely esittelee Salon elektroniikkateollisuuden helmiä. Katso Elias-verkkonäyttely